Dostavu naših narudžbi na području Republike Hrvatske i Europske unije radimo u suradnji s GLS dostavnom službom. Izuzetak su pojedini hrvatski otoci na koje GLS ne dostavlja, a popis poštanskih brojeva i detalje možete pronaći ovdje. Cijena dostave unutar RH GLS-om je 4,65 €. U slučaju plaćanja pouzećem cijena dostave je 5,65 €.

Čim paket predamo dostavnoj službi, na GLS-ovoj stranici praćenja pošiljki možete vidjeti njegov status i lokaciju. 

GDJE JE MOJ PAKET?

Nakon što vaši podatci budu uneseni u GLS-ov sustav, putem SMS-a i e-maila će vam stići poruka s detaljima oko vašeg paketa, koja uključuje njegov broj, link za praćenje, te link za izmjenu vremena i adrese dostave. Ako želite vidjeti kada je planirani dan isporuke, to možete saznati na stranici na linku koji ćete dobiti u e-mail poruci. Klikom na link, podatci će već biti ispunjeni te se samo trebate prijaviti.
Kako izmijeniti termin/mjesto dostave? 2

Otvorit će vam se stranica na kojoj možete odabrati novo vrijeme ili adresu dostave. No OPREZ, u slučaju da mijenjate adresu ili termin dostave, rok za isporuku će se najčešće produžiti za jedan dan. Osim nove adrese, paket također možete preusmjeriti u jedan od GLS-ovih paketomata ili Paket Shop lokacija (dostupne lokacije možete vidjeti ovdje), ako vam takav način preuzimanja više odgovara.

Na dan planirane isporuke, stići će vam SMS poruka u kojoj će pisati okvirni termin isporuke na taj dan. Također, u istoj poruci pisat će i kontakt broj vašeg dostavljača kojeg možete nazvati i pojasniti mu detalje oko preuzimanja paketa, u slučaju da je potrebno, te zatražiti manje izmjene oko termina isporuke. 

sada kada ste sigurni da će vas paket pronaći, možete krenuti u kupovinu:

cijela ponuda