Nemojte se iznenaditi sadržajem u vašem paketu – ni mi sami ne znamo što će sve završiti u njemu! Naime, kao ispunu za kutije u koje pakiramo naše (uglavnom) lako lomljive proizvode, koristimo različite reciklirane materijale, kako bismo što je moguće više smanjili proizvodnju novog otpada. Tako se u paketima mogu naći:
stare novine,
– komadi i komadići kartona,
– stari reklamni materijali,
– različiti papiri koji nam više ne trebaju.
Napominjemo da uvijek pazimo na to koje proizvode umotavamo u što (npr. poklon pakiranja idu u papir bez tiska kako se ne bi zaprljala), no u donjem tekstu možete detaljnije pročitati o cijeloj našoj filozofiji ponovne uporabe upotrijebljenih materijala, a i vas pozivamo na isto!

Pakiranje narudžbi 1

Mi u tvrtci Volim Ljuto, otkako smo krenuli s poslom u proizvodnji i preradi, trudimo se našim radom ostaviti što manji trag u prirodi (negativan naravno, tragove od guma traktora ipak ne možemo izbjeći). Načelom ekološke proizvodnje vodimo se kada god nam to okolnosti dopuštaju – u uzgoju papričica ne koristimo nikakve tvari opasne po prirodu, velika većina proizvoda nije u plastičnim pakiranjima, recikliramo i ponovno koristimo skoro svu ambalažu koja nam dospije u ruke, a potom i sami koristimo reciklirani papir za printanje. Smatramo da jednostavno nije pošteno prema prirodi od koje već imamo toliko koristi dodatno ju ugrožavati.

Slična je stvar i s pakiranjem webshop paketa – iako neke stvari do sada nismo mogli izbjeći, recimo, plastični bubble wrap bez kojeg staklene bočice teško dođu do kupca čitave. Istražujemo opcije za to i dalje, i nadamo se da ćemo uskoro pronaći eco-friendly opciju i za omatanje staklene ambalaže koja će ju dovoljno zaštititi. No, i trenutno, kada god smo u mogućnosti, trudimo se izbjeći korištenje prevelike količine plastične folije s mjehurićima. Radi toga, proizvode za slanje omatamo u različite materijale koji nam ostaju od pristigle robe (kutije, kartoni), stare novine i promotivne letke (hvala našim bakama koje nam redovno pomažu u ovome), a kutije ponekad režemo i smanjujemo kako bismo morali koristiti što manje pakirnog materijala. 

U slučajevima kada svoju narudžbu označite kao poklon koji ide direktno na adresu primatelja (ne kao poklon pakiranje, tu opciju nemamo, nego u tom slučaju račun ne šaljemo u paketu), trudimo se upakirati ju u malo “ljepše” izdanje. No moramo naglasiti da većinom paket ne izgleda previše reprezentativno, jer smo ipak primorani koristiti veliku količinu ispune kako bismo bili sigurni da se proizvodi neće oštetiti. Morat ćete se složiti s nama da je bolje dobiti hrpu kartona uz poklon nego razbijen poklon. 🙂 U ponudi imamo neke poklon pakete za koje imamo posebno izrađene pakirne kutije, te njih šaljemo u malo boljem izdanju (ako su naručeni sami za sebe, naravno). Polako u ponudu uvodimo i posebna poklon pakiranja samih proizvoda, koji na adresu stižu kao lijepo upakiran poklon unutar svoje zaštitne kutije, poput Poklon paketa s 12 piva ili Poklon paketa s 4 začina. 

Sve ostale detalje vezane uz narudžbe i dostavu možete vidjeti ovdje.

neki od paketa u poklon pakiranjima