UVJETI KUPNJE

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata, odnosno reklamacije robe ponuđene na SpicyDays.com web stranicama. Naručivanjem proizvoda s SpicyDays.com kupac prihvaća trenutno važeće uvjete kupnje koji su navedeni u nastavku. SpicyDays.com zadržava pravo promjene uvjeta kupnje i ne odgovara za gramatičke i ostale greške koje se mogu javiti u opisu proizvoda, kao niti za fotografije (proizvod može promijeniti dizajn etikete).

NARUČIVANJE

Proizvodi se naručuju preko web shop-a. Ukoliko nekog od proizvoda trenutno nema na skladištu, kupca ćemo o tome pravodobno obavijestiti putem e-maila kojeg je naveo prilikom naručivanja proizvoda.

DOSTAVA I REKLAMACIJE

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Više o načinu pakiranja možete pročitati ovdje. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Ukoliko oštećenje nije vidljivo izvana, a dio ili cijeli sadržaj paketa je oštećen / razbijen potrebno je prijaviti reklamaciju putem online forme na adresi: https://www.spicydays.com/reklamacije

PRODAJA I DOSTAVA PIVA

Zabranjena je prodaja alkoholnih pića osobama mlađima od 18 godina.

Dostava piva odvija se putem GLS dostavne službe ili naše dostave ako je riječ o dostavi piva srijedom u Zagrebu. Pakete koji sadrže pivo ne šaljemo petkom kako preko vikenda ne bi bili u kombiju ili depou na temperaturama koje nisu pogodne za čuvanje piva. Iz tog razloga će paketi s pivom koji su naručeni u četvrtak nakon 11:00 biti poslani tek u ponedjeljak i stižu u utorak.

CJENIK I VRSTE DOSTAVE

Roba neće biti poslana ukoliko uplata nije vidljiva na našem žiro računu!

GLS dostavna služba
Paket se šalje  GLS-om i djelatnici ga dostavljaju do vaših vrata. Ovo je najsigurniji i najbrži način dostave.  Cijena dostave GLS dostavnom službom je 35 kn (4,65 €). U slučaju plaćanja pouzećem cijena dostave je 41 kn ( 5,44 €). Za neke otoke plaćanje pouzećem nije moguće, no za te adrese sustav neće niti dozvoliti plaćanje pouzećem. Za sve narudžbe na području RH preko 349 kn (46,32 €) dostava je besplatna osim za pojedine poštanske brojeve u nastavku!

IZNIMKE – POJEDINI OTOCI / POŠTANSKI BROJEVI

GLS dostavna služba ne dostavlja ne pojedine otoke nego se za dostavu koristi Hrvatska pošta. Cijena dostave za takve pakete je 69 kn (9,16 €) i ne postoji mogućnost plaćanja pouzećem kao ni usluga besplatne dostave iznad određenog iznosa narudžbe. Navedeni uvjeti vrijede za poštanske brojeve navedene u nastavku:

22232, 23285, 20221,22233, 23286, 20222, 22234, 23287, 20223, 22235, 23291, 20224, 22236, 23292, 20225, 21430, 23293, 20226, 21432, 23294, 51561, 23281, 23295, 51562, 23282, 23296, 51552, 23283, 21225, 23284, 20290

Rok isporuke

Roba poslana GLS-om obično stiže unutar 48 sati nakon slanja, a u većini slučajeva unutar 24 sata, subota i nedjelja nisu uključene. Kada Vam robu pošaljemo, obavijestit ćemo Vas e-mail porukom.

U slučaju dostave na otoke koji nisu povezani mostom s kopnom, rokovi dostave su duži i variraju od 4 do 10 dana. 

GLS dostavna služba EU
Paket se šalje GLS dostavnom službom i djelatnici ga dostavljaju do vaših vrata. Ovo je najsigurniji i najbrži način dostave. Cijena dostave za pojedinu EU državu je prikazana u nastavku. Način plaćanja za EU dostave je isključivo Paypal.

TABLICA CIJENA DOSTAVE

NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje karticama
Plaćanje karticama vrši se putem MyPoS.eu sustava za naplatu. Podaci o karticama koje unosite su sigurni i ne pohranjuju se na serveru koji koristimo, niti imamo uvid u njih.

Uplata na bankovni račun
Uplata se obavlja nakon obavljene narudžbe prema podacima koji su navedeni na ekranu ili u email poruci koja je dobivena nakon obavljene narudžbe. Uplatu je moguće izvršiti u banci, pošti ili preko internet bankarstva. Robu šaljemo nakon što je uplata vidljiva na našem računu, što je obično jedan radni dan nakon uplate.

Plaćanje pouzećem
Plaćanje se obavlja dostavljaču prilikom dostave naručene robe. Robu šaljemo odmah ili idući dan po narudžbi. Plaćanje prilikom preuzimanja je moguće isključivo gotovinom i maksimalni iznos narudžbe za plaćanje pouzećem je 500 kn (66,36 €).

PayPal
Plaćanje PayPalom smatra se najsigurnijim načinom plaćanja preko interneta.
IZJAVA O KONVERZIJI
Sva plaćanja bit će izvršena u kunama. Iznos Vaše kreditne kartice koja je vezana na PayPal račun će biti terećen kroz konverziju cijene u eurima ili dolarima u hrvatske kune prema trenutnom tečaju Hrvatske narodne banke. Aktualni tečaj možete provjeriti klikom na tečajnu listu. Kod terećenja vaše kreditne kartice, isti iznos se pretvara u lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica / banke. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost razlike od originalne cijene navedene na našim web stranicama na koju na žalost ne možemo utjecati.

POVRAT ROBE i REKLAMACIJE

Kupac ima pravo odustati od narudžbe u bilo kojem trenutku prije plaćanja ili primitka paketa sa naručenim proizvodima. Ako od narudžbe želi odustati nakon što je pošiljka predana dostavnoj službi, Kupac ima pravo odbiti primitak paketa bez dodatnih troškova. Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi Kupac pošiljku može vratiti, a Prodavatelj će mu poslati ispravni proizvod bez dodatnih troškova poštarine. Kupac ima pravo na povrat sredstava u roku 14 dana od dana primitka proizvoda, bez navođenja razloga povrata.

Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni uz priloženi račun koji je isporučio prodavatelj. Uz vraćene proizvode Kupac mora priložiti broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat novčanih sredstava.

Troškove povrata robe do Prodavatelja snosi kupac.

Proizvod koji Kupac šalje na reklamaciju mora sadržavati račun koji je priložen za taj proizvod koji je dobio prilikom kupnje i obrazac za raskid ugovora kojeg možete skinuti OVDJE.

Ukoliko u roku od 14 dana po preuzimanju robe Kupac ne pošalje pismenu primjedbu na isporučenu robu, smatra se da je roba propisno isporučena i da ste zadovoljni sa proizvodom. U slučaju povrata i zamjene ispravne robe zbog osobne greške, a ne zbog greške SpicyDays.com, proizvodi moraju biti u originalnoj ambalaži. Trošak povrata ispravne robe snosi kupac.

O reklamaciji Kupac je dužan Prodavatelja obavijestiti pismenim putem ili porukom e-pošte poslanom na adresu info@spicydays.com

U slučaju opravdanog zahtjeva za povrat ili reklamacije, Prodavatelj će najkasnije u roku 14 dana od primitka pošiljke sa vraćenim ili reklamiranim proizvodima na transakcijski račun Kupca uplatiti iznos u prodajnoj vrijednosti vraćenog ili reklamiranog proizvoda.

Preuzmite obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje. To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i trgovci i potrošači, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Sve o zaštiti osobnih podataka možete pronaći na našoj posebnoj stranici posvećenoj tome – Zaštita osobnih podataka.

DETALJNI UVJETI I ODREDBE

Tvrtka Volim Ljuto d.o.o. sa sjedištem u Igrišću vlasnik je internet stranice www.volimljuto.com Korištenjem ove internet stanice korisnik se slaže da je u potpunosti upoznat i suglasan s uvjetima navedenim na ovoj stranici kao i s uvjetima na stranici Zaštita osobnih podataka. Ukoliko se korisnik s uvjetima na slaže, ne bi trebao koristiti web stranice.

Volim Ljuto d.o.o. kao ni jedna treća osoba povezana s njim ne mogu ni na koji način jamčiti za točnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili robe dane preko ovih internetskih stranica.

Korisnik se slaže i potvrđuje da Volim Ljuto d.o.o. nije odgovoran za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana te da je rizik od eventualnih šteta nastalih kao rezultat navedenog u potpunosti na korisniku. Izjava o odgovornosti odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem, prekidom, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom.

Korisnik je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki je kreirao prilikom korištenja web stranice www.spicydays.com Volim Ljuto d.o.o. zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja internetske stranice i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Korisnike savjetujemo da periodički pročitaju uvjete korištenja i uvjete o zaštiti osobnih podataka.

Volim Ljuto d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja. U slučaju da dođe do promijene Uvjeta korištenja i/ili Izjave o povjerljivosti podataka, a korisnik nastavi koristiti internetske stranice, smatra se da prihvaća Uvjete korištenja i Izjavu o povjerljivosti podataka u izmijenjenom obliku.

Korisnici ne smiju putem ovih internetskih stranica objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji način nikakve materijale čijim sadržajem se na bilo koji način krše prava drugih, primjerice, sadržaj koji je uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost itd., kao ni materijale nezakonitog sadržaja i forme.

Sadržaj koji se nalazi na internetskim stranicama www.spicydays.com u vlasništvu su tvrke Volim Ljuto d.o.o. te su kao takvi zaštićeni zakonom, ili se koriste sukladno odobrenju nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima, kao i sukladno drugim potrebnim odobrenjima. Zabranjeno je bilo kakva kopiranje, prijenos, distribucija, povezivanje, objavljivanje ili na bilo koji način mijenjanje ovih internetskih stranica bez pismenog odobrenja Volim Ljuto d.o.o. Volim Ljuto d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s korisnikom u bilo kojem trenutku i zadržava pravo odmah ukinuti korisničke račune korisnika u slučaju ponašanja korisnika koje Volim Ljuto d.o.o. smatra neprihvatljivim.

U slučaju da je neka od stavki ovih uvjeta korištenja ništava, takva ništavost neće utjecati na valjanost bilo koje druge odredbe ovih uvjeta, te će preostali dijelovi ovih Uvjeta će ostati na snazi, a ništavna odredba će se zamijeniti valjanom odredbom koja po smislu i pravoj volji najviše odgovara odredbi koja je ništavna. Ukoliko bilo koja strana ne iskoristi svoja prava iz ovih uvjeta korištenja, to se neće smatrati odricanjem ili gubitkom tih prava, kao ni bilo kojih drugih ovdje navedenih prava.

Bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti je suda u Zagrebu i rješava se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske.