Uvjeti i dostava

UVJETI KUPNJE

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata, odnosno reklamacije robe ponuđene na SpicyDays.com web stranicama. Naručivanjem proizvoda s SpicyDays.com kupac prihvaća trenutno važeće uvjete kupnje koji su navedeni u nastavku. SpicyDays.com zadržava pravo promjene uvjeta kupnje i ne odgovara za gramatičke i ostale greške koje se mogu javiti u opisu proizvoda.

NARUČIVANJE

Proizvodi se naručuju preko web shop-a. Ukoliko nekog od proizvoda trenutno nema na skladištu, kupca ćemo o tome pravodobno obavijestiti putem e-maila kojeg je naveo prilikom naručivanja proizvoda.

DOSTAVA I REKLAMACIJE

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Ukoliko oštećenje nije vidljivo izvana, a dio ili cijeli sadržaj paketa je oštećen / razbijen potrebno je napraviti 3 fotografije paketa:

  1. Slika vanjskog pakiranja
  2. Slika unutarnje ispune i načina pakiranja
  3. Slika oštećenog / razbijenog sadržaja paketa

Fotografije je potrebno poslati na email adresu reklamacije@spicydays.com zajedno s opisom oštećenja i brojem narudžbe u roku od 2 dana nakon primanja oštećenog paketa kako bismo Vam mogli nadoknaditi štetu.

PRODAJA I DOSTAVA PIVA

Zabranjena je prodaja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina.

CJENIK I VRSTE DOSTAVE

Roba neće biti poslana ukoliko uplata nije vidljiva na našem žiro računu!

GLS / Locodels dostavna služba
Paket se šalje  GLS-om (ili Locodels dostavnom službom za područje grada Zagreba)  i djelatnici ga dostavljaju do vaših vrata. Ovo je najsigurniji i najbrži način dostave.  Cijena dostave GLS-om / Locodels dostavnom službom je 29kn. U slučaju plaćanja pouzećem cijena dostave je 34kn. Za neke otoke plaćanje pouzećem nije moguće, no za te adrese sustav neće niti dozvoliti plaćanje pouzećem. Za sve narudžbe na području RH preko 350kn dostava je besplatna!

Dostava poštom van EU
Dostava poštom je moguća jedino za sljedeće zemlje koje nisu članice EU: Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija, Crna Gora, Švicarska i Norveška. Cijena dostave je 140kn. Volim Ljuto (Spicy Days) ne snosi troškove eventualnog carinjenja poslane robe jer svaka zemlja ima drugačija pravila o maksimalnoj vrijednosti paketa koji se ne carine.

Rok isporuke

Roba poslana GLS-om obično stiže unutar 48 sati nakon slanja, a u većini slučajeva unutar 24 sata, subota i nedjelja nisu uključene. Kada Vam robu pošaljemo obavijestit ćemo Vas e-mail porukom. U slučaju dostave na otoke koji nisu povezani mostom s kopnom, rokovi dostave su duži i variraju od 4 do 10 dana.

NAČIN PLAĆANJA

Uplata na bankovni račun
Uplata se obavlja nakon obavljene narudžbe prema podacima koji su nevedeni na ekranu ili u e-mail poruci koju dobijete nakon obavljene narudžbe. Uplatu je moguće izvršiti u banci, pošti ili preko internet bankarstva. Robu šaljemo nakon što je uplata vidljiva na našem računu, što je obično jedan radni dan nakon uplate.

Plaćanje pouzećem
Plaćanje se obavlja dostavljaču prilikom dostave naručene robe. Plaćanje prilikom preuzimanja je moguće isključivo gotovinom.

Paypal
Plaćanje Paypalom smatra se najsigurnijim načinom plaćanja preko interneta.

IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja bit će izvršena u kunama. Iznos Vaše kreditne kartice koja je vezana na Paypal račun će biti terećen kroz konverziju cijene u eurima ili dolarima u hrvatske kune prema trenutnom tečaju Hrvatske narodne banke. Aktualni tečaj možete provjeriti klikom na tečajnu listu. Kod terećenja Vaše kreditne kartice, isti iznos se pretvara u lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike od originalne cijene navedene na našim web stranicama.

POVRAT ROBE I REKLAMACIJE

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:
– isporuka robe koja nije naručena,
– isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu. Za oštećenja u transportu pročitajte odjeljak Dostava i reklamacije
– robi je istekao rok trajanja prije nego je dostavljena

PRIVATNOST PODATAKA

Obaveza nam je poštovati privatnost naših korisnika i kupaca te svih informacija koje su nam dali prilikom narudžbe. Osobni podaci koje korisnik dobrovoljno unese prilikom narudžbe (ime, prezime, broj telefona, e-mail adresa i ostalo) se ni na koji način neće dijeliti trećim osobama i dostupni su samo djelatnicima koji pakiraju i šalju pakete.

Obvezujemo se poštovati anonimnost i privatnost svih registriranih korisnika i kupaca.
Osobni podaci korisnika, kao što su ime, tvrtka, adresa, telefonski broj, e-mail adresa ili funkcija mogu se prikupljati samo ako se korisnik registrira i dobrovoljno ispuni obrasce za narudžbu te prihvati opće uvjete korištenja.
Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i ispunjavanja obrasca kod kupovine u web dućanu. SpicyDays.com ima pravo putem e-maila korisnicima distribuirati poruke o svojim uslugama i proizvodima. O bilo kakvih promjenama u vezi s uvjetima privatnosti korisnici će biti obaviješteni pravovremeno elektroničkim putem. Korisnik kod registracije i narudžbe sam odgovara za točnost unesenih podataka.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno čl. 8 st. 2. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 09/07., 125/07., – isp. 79/09, 89/09 – isp.) obavještavamo potrošače da pisani prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:
Volim Ljuto j.d.o.o., Gajeva 37, 10297 Igrišće
ili na
e-mail adresu info@spicydays.com
Odgovor na vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od primitka prigovora.