Nakon što smo na Volim Ljuto stranici objavili blog u kojem smo obišli 29 lokacija s najboljim burgerima u Zagrebu, bio je red da obiđemo i nešto što je vezano za Spicy Days. Naravno, odlučili smo za lokacije koje toče craft pivo. Pritom smo obilazili lokacije koje su nam prijatelji i posjetitelji preporučili, a neke smo obišli prema vlastitom nahođenju. Prvenstveno smo ciljali barove, pubove, pivnice i kafiće, a ne restorane. Svjesni smo da nismo obišli baš svaku lokaciju, ali većinu poznatijih jesmo! Ako imate neke lokacije u Zagrebu koje vrijedi posjetiti, molimo da nam ih javite putem nekog kanala!

Tko smo mi?

Gdje popiti craft pivo u Zagrebu? - 29 najboljih pivnica i craft beer barova 1
Gdje popiti craft pivo u Zagrebu? - 29 najboljih pivnica i craft beer barova 2

Darjan Grilec i Goran Vrabec
ljutomani (VolimLjuto.com), BBQ entuzijasti (BBQHotYard.com), ljubitelji burgera i craft piva
GIF vjerno prikazuje naše stanje nakon svake lokacije.

Što smo gledali?

Kako bismo zadržali objektivnost, istaknut ćemo kako smo se na svakom od ovih mjesta osjećali dobro. I ne, nećemo to pripisati činjenici da smo pili na svakoj lokaciji. Na svakom mjestu je uhodana ekipa i solidna ponuda točenog crafta.

Gledali smo koliko ima tapova (pipa) s točenim pivom, okvirni broj flaširanog piva, a s “da/ne” označili ima li lokacija Untappd Verified Venue, primaju li kartice, skladište li bačve u hladnoj komori i je li dozvoljeno pušenje na toj lokaciji. Cjenovni rang je određen prema nekoliko kriterija. Naravno, ovdje moramo istaknuti kako smo sve te informacije dobili od osoblja pa pretpostavljamo da su točne. Molimo da nas ispravite ako primijetite grešku.

Kako je to izgledalo?

Malo je reći da smo bili nadobudni kad smo dogovorili da ćemo sve lokacije obići u jednom danu. Počeli smo u 9:30h i završili oko 23h na 24. lokaciji što i nije bio tako loš rezultat. Na svakoj lokaciji naručili smo 0,3l točenog piva koje je bilo u ponudi. U drugom danu smo obišli još 5 lokacija. Moramo i spomenuti kako smo htjeli obići ukupno 30 lokacija, no neke su bile zatvorene trajno, a neke zbog inspekcije… Pa smo dodali nove na listu i završili na simboličnih 28 lokacija! Ovim putem zahvaljujemo svima što su nas trpjeli 🙂 Neke od fotografija su ispale malo mutnije nego što je planirano pa ćemo ih ponoviti, bez brige!

Karta lokacija

Ako sve ovo gledate s tugom u očima jer mjesto u kojem živite nema tako veliku ponudu točenog piva, uvijek možete odabrati drugu najbolju opciju za vas – narudžbu boca ili limenki s našeg webshopa jer dostavljamo po cijeloj Hrvatskoj (a i šire)!

Dio naše ponude craft piva:

Domaća craft piva

Zmajska pivovara Šank 0,50l

16,00 kn (2,12 €)

Strana craft piva

Basqueland Slam Dunkel 0,44l

39,00 kn (5,18 €)

Domaća craft piva

Primarius Taman Taman 0,50l

22,00 kn (2,92 €)
New
23,50 kn (3,12 €)
119,00 kn (15,79 €)

Strana craft piva

Saison Dupont 0,75l

51,00 kn (6,77 €)

Strana craft piva

Garage Beer Co. Riba 0,33l

25,00 kn (3,32 €)
Provjeri kompletnu ponudu craft piva!

Popis craft beer barova s točenim pivom koje smo obišli (abecedno):

a'e bar radićeva

Radićeva 54

Broj tapova: 9
Broj boca: 20
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: da
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da

A’e u Sigetu je bio dobro poznat svim ljubiteljima craft piva budući da su na toj lokaciji mogli probati gomilu crafta iz svih dijelova svijeta. Nakon sudjelovanja u sklopu programa “Dvorišta”, odlučili su otvoriti još jednu lokaciju u samom centru Zagreba i to djeluje čarobno! Vanjska terasa na dvije razine s pogledom na uži centar grada je nešto što rijetko koji lokal ima, ponuda piva je solidna (iako čujemo da će rasti), a ovo nam je zapravo bilo otkriće u užem centru grada. Pošto je još friško, čast nam je bila posjetiti ju prije nego ju svi otkriju. Pili smo Zeppelin Tapir IPA.

a'e bar siget

Froudeova 1

Broj tapova: 8
Broj boca: 100
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da

U prethodnom tekstu već spomenuti A’e u Sigetu smješten je na mirnoj lokaciji. Opuštena atmosfera zimi i posebice ljeti izdvaja ga od svih ostalih mjesta, a svi koji rade izrazito su prijateljski nastrojeni, a onima koji ne znaju što žele će lako pronaći pivo po guštu. Zanimljiva je činjenica da osim ogromnog vanjskog prostora ljeti ima i unutarnji prostor na dvije razine, a svaka od njih ima svoj šank. Stalna ponuda uključuje Novu Rundu C4 i Mlinaricu lager ili Paulaner, a Houblon se također često nađe u ponudi. Iz njihovih priča saznali smo da jako brinu o čistoći točionika i “zdravlju” spojenih piva. Pili smo Mlinaricu lager i Frau Muller.

All in

Draškovićeva 31

Broj tapova: 7
Broj boca: 5+
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: da (skladište na nižoj razini)
Dozvoljeno pušenje: da

Ovaj bar je dovoljno blizu centru, ali dovoljno daleko od njega da se izbjegnu gužve. Ponuda piva nije najveća u usporedbi s ostalima koje smo obišli, ali je zadovoljavajuća i svatko će ovdje pronaći nešto što će mu se svidjeti, zbog čega je pogodan za veća druženja. Na tapovima se stalno vrti Križevačko, a čini nam se da je i Zeppelin često prisutan. Nezaobilazan C4 od Nove Runde bio je spojen taj dan, no kako smo bili u obilasku mnogo destinacija – odlučili smo se ipak za Križevačko Svijetlo. Što se popunjenosti tiče – bilo je dovoljno mjesta za još ljudi, no čini se da ova lokacija ima svoju vjernu i stalnu publiku!

The Beertija

Pavla Hatza 16

Broj tapova: 6
Broj boca: 270+
Rang cijena: $$$
Untappd: da
Kartice: da
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da

The Beertija ima stvarno veliki prostor blizu centra grada s izuzetno zavidnom ponudom piva u bocama, a ponuda točenog bi mogla imati više crafta i nešto manje industrije. Bilo kako bilo, cjelokupni dojam nam je bio jako dobar jer je osoblje educirano oko piva, a atmosfera i glazba poprilično ugodna. Cijene jesu mrvicu više nego drugdje, no kad vidite koliko je ovo mjesto i uzmete u obzir da plaćaju Untappd i kakvu ponudu imaju – ne morate im ništa zamjerati!  Pili smo Tap B: Mrka v2 Mint Stout koji je bio veliko iznenađenje.

Pivnica Bobi & Rudi

Trg Ivana Meštrovića 1C

Broj tapova: 6
Broj boca: 50+
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: ne
Dozvoljeno pušenje: da

Lokal je jako dobro uređen s gomilom fotografija po zidovima i praznih boca različitih piva, a konobar je nosio kilt. Zaboravili smo ga pitati je li potpuno posvećen ulozi i je li kao i svaki pravi Škot izostavio donje rublje. 🙂 Lokal postoji 3 godine i craft drže od prvog dana, a nalaze se u Zapruđu. To je jedna od nekolicine lokacija u Novom Zagrebu koja ima solidan izbor piva, pogotovo u tom dijelu. Pili smo Bobi & Rudi Pale Ale koji radi Zmajska pivovara.

Cafe Cajt

Vlaška 68

Broj tapova: 4
Broj boca: 80
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da

U Cajtu su jedni od prvih u Zagrebu imali stvarno ogromnu ponudu kvalitetnog piva. Nju su zadržali, a u proteklih par godina stvarno izvrtjeli hrpu različitih bačvi domaćeg i stranog piva. Ovdje ćete uvijek naći točene klasike iz Njemačke kao što je Augustiner, ali i domaće pivovare (Nova Runda, Primarius, Zmajska). Ovaj lokal je jedan od rijetkih koji neovisno o broju prisutnih posjetitelja može primiti i još nekoliko ljudi, a uspješno spaja publiku koja voli craft i publiku koja voli industriju. U čaši je bila APA od Nove Runde!

Carpe Diem

Opatovina 23

Broj tapova: 6
Broj boca: 70+
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: ne
Dozvoljeno pušenje: da

Ako krenete na Opatovinu, možete zaglibiti već na prvom koraku. Carpe Diem ima solidnu ponudu točenog piva koja se temelji na Križevačkom, a uz njih se nađu i Varionica i Zmajska pivovara. S druge strane, u bocama imaju zavidnu ponudu i sigurni smo da svatko može pronaći nešto što će ovdje popiti s guštom! Konobar nam je rado odgovarao na pitanja, a prostor je poprilično velik i prepun vikendima kada se u ovoj ulici uvijek traži mjesto više! Ovdje smo pili Križevačko svijetlo.

Craft Room

Opatovina 35

Broj tapova: 12+5
Broj boca: 50+
Rang cijena: $$$
Untappd: da
Kartice: da
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: ne

Vijest o otvaranju Craft Rooma prije koju godinu oduševila je sve ljubitelje piva. Krenuli su opako, s gomilom točenog piva koje prije nije bilo dostupno nigdje na ovim prostorima, počeli su se uvoziti specijali i druga žestoka pića. Ovdje ne morate brinuti o tom što ćete pojesti, budući da imaju kuhinju s genijalnom ponudom. Baš ono što bi svako mjesto s craftom trebalo imati! Cijene jesu nešto više, no kad uzmete u obzir broj zaposlenih, lokaciju i ponudu hrane lako dođete do zaključka da su sasvim realne. Pili smo Pulferov Slice of Life.

Fakin Craft Bar

Ul. grada Vukovara 68

Broj tapova: 24
Broj boca: 10
Rang cijena: $$$
Untappd: da
Kartice: da
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: ne

Fakin craft bar je jedna u nizu Medvedgradovih pivnica, no u sklopu ove imaju izbor raznih craft piva… i to kakav! Čak 24 točionika krase ovu lokaciju s ogromnom ponudom iz cijelog svijeta! I ovdje možete pojesti nešto, a ponuda hrane je sasvim solidna – od burgera do gulaša. Prostor je stvarno ogroman, no budite sigurni da ako ne dođete na vrijeme vikendom – vjerojatno ćete stajati za šankom! Pili smo sour Noyau d’Abricot od A tue-tete.

Goblet - Beer Store

Stupnička 14

Broj tapova: 4
Broj boca: 500
Rang cijena: $$$
Untappd: da
Kartice: da
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: ne

Goblet je relativno friški beer shop otvoren na mjestu gdje je bila Pivoteka. Vran je tamo već dio inventara i svi ga obožavaju, a zbog bogatog iskustva će vam moći preporučiti bilo što što biste voljeli probati! Na ovoj listi je zato što je u sklopu dućana otvorena i kušaonica gdje možete dobiti točeno pivo po primamljivim cijenama, a uskoro će se moći nabaviti i u jednolitarskim growlerima za van! Ne moramo ni spominjati da je ponuda u bocama ovdje najveća u Hrvatskoj! Ovdje smo pili fenomenalan Evil Twin – Scusa, Ma Parlo Solo Un Po Di Macaroon Coconut!

Harat's Beer Boutique

Gajeva 26

Broj tapova: 20+3
Broj boca: 150-200
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: da
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da

Harat’s u Gajevoj bazirao se na Beer to go principu uz mogućnost kušanja na stolu ili dva. Nedavno su proširili prostor i postali veći, a sad svi mogu doći i popiti svoje omiljeno pivo jer im je izbor doista ogroman! Imaju 3 nitro tapa, ogroman izbor boca i uskoro dopušteno pušenje. Hladna komora je ogromna, a princip točenog piva za van u bocama od litre se rijetko gdje može vidjeti u Zagrebu. Ovdje smo pili Varaždinsko IPA u kojem smo stvarno uživali!

Hop In Craft Beer Bar

Dubravkin Trg 3

Broj tapova: 14
Broj boca: 0
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da

Hop In se ne nalazi baš u centru grada, no do njega se isplati proći koju stanicu više! Izbor je s nekadašnjih točeno+boce spao na samo točeno, no ni to nije loše jer možete uvijek piti svježe pivo i probati nešto novo, budući da prate sve novosti. Pili smo relativno nova piva (Acid Jazz od Lepih Dečki/Reketye i Resolution od Nove Runde) u vrhunskom stanju, a Hop In bismo definitivno trebali posjećivati češće.

EDIT: OD 20.07.2020. Hop In više ne radi. Čeka se nova lokacija lokala. Na istom mjestu otvoren je drugi lokal s drugim vlasnikom.

Horvati

Rudolfa Bićanića 12

Broj tapova: 7
Broj boca: 20
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: da
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da

Horvati su malo po malo već kultno mjesto s velikom ponudom craft piva, pogotovo kad se uzme u obzir lokacija (Knežija). Ljeti je i unutarnji prostor i terasa krcata i sve vrišti pozitivom, a osoblje izrazito educirano, simpatično i uslužno. 3 piva na točionicima su konstantna (domaća), 4 se rotiraju i dolaze iz svih dijelova svijeta. Tako smo ovdje pili Omnipollov Maz – vrhunski pale ale.

Caffe Bar Kvart

Dinarska 34

Broj tapova: 12
Broj boca: 100+
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da

Kvart je autentičan i jedinstven kvartovski bar jako zanimljivog uređenja i tople atmosfere. Ono što je zapanjujuće je ponuda domaćih i stranih točenih piva, ali i količina boca koju imaju u ponudi, pogotovo s obzirom na lokaciju. Svake srijede održava se poseban program pod nazivom “Kvartovska srijeda”, a ovdje se može pronaći mnogo ljubitelja crafta koji žive u okolici. Svakako preporuka za obići, čak i ako živite na drugom dijelu grada! Pili smo Primariusov Krampus nakon kojeg više ništa nije bilo isto…

Kvazar bar

Opatovina 39

Broj tapova: 11
Broj boca: 15+
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: da
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da

Još jedan prostor na Opatovini koji pridonosi tome da se ona može nazvati “beer street”. Trude se imati što veću ponudu piva, a sva točena koja su taj dan bila na listi su bila od domaćih craft pivovara. Pohvalno je što su se jako ispromovirali kao mjesto koje će svakome ponuditi nešto u njegovom stilu, bilo da pije craft pivo ili nešto drugo. Zbog toga možete lako doći ovdje i s društvom koje ne pije pivo! Isplati se provjeriti i kad imaju Happy hour, pa potegnuti nešto ljuto. 😉 Ovdje smo pili Imperial IPA od 5th Elementa.

Pivnica i pivovara mlinarica

Ul. Matije Jandrića 35

Broj tapova: 8
Broj boca: zasad 0
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: da
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da (poseban prostor)

Mlinarica je obiteljski restoran, tj. pivnica, tj. pivovara koja je već kultna zbog vrhunske domaće hrane i kvalitetnog domaćeg piva! Izuzetno puna svakog dana, ali unatoč tome nećete primijetiti nervozu kod konobara koji su uvijek spremni za šalu uz veliku dozu profesionalnosti. Lijepo je vidjeti kako se iz godine u godinu šire, a piva koja proizvode postaju sve bolja i bolja! Pili smo njihov vrhunski Dark Saison i nismo mogli odoljeti pojesti nešto domaće!

Norris Cafe

Oreškovićeva 19

Broj tapova: 4
Broj boca: 10
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da

Norris cafe je uređen u američkom stilu i vjerojatno je najveći hram Chucku Norrisu u Zagrebu. Jedan tap im se uvijek rotira, dok su ostala 3 konstantna. Izuzetno ljubazno osoblje i ispričali su nam kompletnu priču svog postojanja. Već su 5 godina na ovoj lokaciji i jedni od prvih su krenuli s craftom u Novom Zagrebu i u startu su znali imati bačvice sa samo 10l Nove Runde koju nisu uspijevali prodati, no sad se već izgradila publika i bio nam je užitak slušati o tome kako sad sve više ljudi voli craft. Pili smo Zeppelinov Flamingo koji je bio u super stanju!

Pločnik

Međimurska 21

Broj tapova: 5
Broj boca: 60
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: da
Hladna komora: ne
Dozvoljeno pušenje: da

Pločnik je mjesto koje cijeni dobru glazbu i sve što čujete tamo vrti se s ploča. Izbor piva u točenom obliku se rotira uz nekakvu konstantu od piva Nove runde, a boca ima stvarno dovoljno da svatko pronađe nešto za sebe. Opušteni ambijent je nešto što ovdje možete očekivati svakodnevno i ovo mjesto preporučujemo svima koji žele doći i uživati u pivu uz odličnu glazbenu podlogu. Ovdje smo pili Positive Brewery Pale Ale koji nas uvijek iznova oduševi.

P.U.n.K.S.

Mesnička 47

Broj tapova: 2
Broj boca: 20
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: da
Hladna komora: ne
Dozvoljeno pušenje: da

P.U.N.K.S. ili Pub Na Kraju Svijeta mnogi poznaju još iz vremena kad je tamo bio Tituš. Relativno nedavno je dobio novo vodstvo i sada izgleda potpuno drugačije. Preko ljeta aktualna je terasa koja je skriveni dragulj u ovom dijelu grada, a ponuda piva, iako nije ogromna, cjenovno je jako prihvatljiva i zadovoljit će konzumente koji nisu izbirljivi. Ovdje smo pili Pale Ale od Zmajske pivovare.

Cafe bar Sedmica

Kačićeva 7a

Broj tapova: 3
Broj boca: 11
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: ne
Dozvoljeno pušenje: da

Simpatičan lokal s dušom koja je toliko velika da se proteže na dvije razine, uvijek pun. Konstantna ponuda na pipama obuhvaća Varionicu Pale Ale, Križevačko svijetlo i Schweiger, uz poneki specijal u posebnim prilikama. Već kultno mjesto održavanja svih rođendana Varionice! Ovdje smo pili, naravno, Varionica Pale Ale!

Sheridan's Pub

Savska cesta 36

Broj tapova: 4
Broj boca: 25
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: ne
Dozvoljeno pušenje: da

Mjesto koje je uređeno u pravom Irish pub stilu, a i glazba koja se pušta je takva. Vlasnik je jako susretljiv i većinom normalno razumije hrvatski (da, Irac je!). Ovaj pub ima i popratne sadržaje kao što su Playstation i pikado koje možete igrati dok ste s društvom. Jedan tap je uvijek Positive Brewery i na njemu se samo vrte različiti stilovi piva, a na ostalima zna biti stvarno svega! Od O’Haras do nekih domaćih pivovara. Ovdje smo pili Kaj El od Lepih Dečki.

Spicy DAys TAPROOM

Zagorska 55

Broj tapova: 8
Broj boca: 180+
Rang cijena: $$$
Untappd: da
Kartice: da
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: ne

Naš taproom otvorili smo krajem 2021. u kojem napokon možete sjesti i popiti pivo! Na tapovima rotiramo ponudu svakodnevno, a osim piva u ponudi imamo specialty kavu i vodu 🙂 U sklopu taprooma je i trgovina u kojoj možete nabaviti pivo i za doma! Ispred lokala nalazi se i terasa na kojoj možete uživati na zraku, a naše osoblje će vam maksimalno biti na usluzi. Svo pivo skladištimo u hladnoj komori, cijevi do točionika su također hlađene, tako da pivo u svakom trenutku možete dobiti u najboljem mogućem izdanju.

Summit Club

Ilica 202

Broj tapova: 3
Broj boca: 2-3
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: da (kegovi na hladnom prije spajanja)
Dozvoljeno pušenje: da

Manja lokacija na Ilici koja dođe kao tajno mjesto gdje je moguće popiti nekoliko domaćih craft piva i ponuda se rotira iz tjedna u tjedan. 9 godina već postoji na ovoj lokaciji i utočište je svih boema koji cijene kvalitetno piće. Volimo svratiti ovdje jer se često mogu pronaći noviteti koji nisu dostupni bilo gdje. Ovdje smo pili Novu Rundu – APA.

The Garden Brewery

Slavonska avenija 22f

Broj tapova: 13
Broj boca: 20
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: da
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: ne

The Garden Brewery je pivovara koja toči isključivo svoja piva, a isto tako su u ponudi njihova piva u limenkama. Piti pivo u sklopu pivovare je u Zagrebu rijetkost, pogotovo uz ponudu hrane od Submarinea. Industrial look ima svoju čar, a pili smo njihov Raspberry sour. Ljubaznost je uvijek prisutna, a jedini drawback je lokacija do koje treba potegnuti, ali isplati se.

Tolkien's House

Opatovina 49

Broj tapova: 5+1
Broj boca: 120+
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da

Tolkien’s House je lokacija na Opatovini za koju apsolutno svi znaju. Jedni su od prvih u Zagrebu krenuli s vrhunskim pivima iz Belgije, Ujedinjenog Kraljevstva i ostatka svijeta dok još nitko nije znao što je to i zašto to košta toliko. Ugodno smo popričali s vlasnikom u ovom mjestu koje štuje lik i djelo J. R. R. Tolkiena, a ima i dalje zavidan izbor piva. Bez obzira na našu “veselost” (ipak nam je ovo bila 23. lokacija), vlasnik je imao razumijevanja i volje družiti se s nama. Definitivno posjetiti! Pili smo Primariusov Blagoslov.

Valhalla Beer Bar

Radićeva 25

Broj tapova: 13
Broj boca: 180
Rang cijena: $$$
Untappd: da
Kartice: ne
Hladna komora: ne
Dozvoljeno pušenje: da

Nekoliko godina nakon nekadašnje Rune na Opatičkoj, niknula je Valhalla na Radićevoj. Sa zavidnim izborom piva nekima je postala prvo mjesto za degustacije novosti, a s Untappd profilom pokazali su koliko im je stalo svojim kupcima dokazati da imaju kvalitetnu ponudu i ogroman izbor, boca pogotovo. Od utočišta metalaca, Valhalla je postala utočište svih onih koji vole kvalitetno pivo. No, ako netko iz vašeg društva baš jako jako želi nešto od industrije, dobit će to. Ali će pritom dobiti i porciju jezikove juhe 😉 Pili smo Lobikov Faustus i uživali malo dulje na kraju našeg obilaska.

Woody beer bar

Savska cesta 14

Broj tapova: 5
Broj boca: 20
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: ne
Dozvoljeno pušenje: da

Super mjesto na Savskoj u blizini Prisavlja! Rotiraju ponudu craft piva, ali konstantno su tu negdje barem Pulfer i Nova Runda. Trude se što više promicati craft i uvijek imaju vjerne mušterije koje tamo navraćaju gotovo svakodnevno. Interijer je većinom od drva, pretpostavljamo da je ime dobio po tome. 🙂 Konobar je simpatičan i odgovorio nam je na sva pitanja. Ovdje smo pili Batch 03 od Nove Runde, White IPA stila.

X Bar

Nova Cesta 100

Broj tapova: 7
Broj boca: 100+
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: da
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da

X bar je dugogodišnja oaza za sve ljubitelje craft piva i mjesto održavanja svakog BeerUpa koje raste iz godine u godinu. Uz par konstantnih tapova imaju i par onih koji se konstantno mijenjaju, pa smo ovom prilikom pili Brewdogov Elvis Juice kojeg dugo nismo mogli pronaći točenog. Ovo mjesto je fantastično za sve one koji žele probati nešto novo, posebice u vidu imperial stoutova. Osoblje je izrazito educirano o pivu i moći će vam preporučiti pivo prema vašim zahtjevima, ali isto tako će i zapamtiti vaše regularno piće ako ste česti posjetitelj tamo.

Zmajska pivovara Taproom

Kreše Golika 3

Broj tapova: 8
Broj boca: 10
Rang cijena: $$$
Untappd: ne
Kartice: ne
Hladna komora: da
Dozvoljeno pušenje: da (vani)

Zmajska pivovara prati ono što je aktualno vani i u sklopu pivovare otvara svoj taproom gdje direktno s izvora možete piti njihova piva! Da, ako ne živite u zapadnom dijelu Zagreba – možda vam neće biti usput. Ali definitivno se isplati svratiti jer svako toliko imaju zanimljive evente, a pivo je uvijek svježe! Možete i popričati s ljudima koji to isto pivo rade što je uvijek veliki plus. Ovdje smo pili Pils Zmajske Pivovare.

Odgovori

Your email address will not be published.