Spicy Days RASTE! 1
Branding je na prozorima, a boja fasade je simulacija

Nakon tri i pol godine na lokaciji u Ilici 174, došlo je vrijeme da se preselimo na lokaciju koja nam omogućuje da ostvarimo sve što smo željeli vezano uz projekt pod nazivom Spicy Days. Koliko god da volimo ovu lokaciju na Ilici, jednostavno u ovom trenutku nije moguće da postojimo na dvije različite lokacije, te je odluka pala na seljenje svega na adresu Zagorska 55. Kao što je sa svakim seljenjem – svjesni smo da će nekima nova lokacija odgovarati više, a drugima manje. Podsjećamo da će se Spicy dostave srijedom u Zagrebu i dalje održavati!

Trenutna lokacija u Ilici bit će otvorena do 25.09.2021. (subota), a već dan nakon te subote krećemo sa seljenjem. Neovisno o seljenju, tjedan dana će biti moguće naručivanje isključivo putem webshopa, a 04.10.2021. planiramo otvorenje na novoj lokaciji u Zagorskoj 55

Spicy Days RASTE! 2
Spicy Days RASTE! 3

Kao što to inače biva, količina posla s preuređenjem uvijek nadmaši i najpesimističnije prognoze. Uz ovisnost prema vanjskim izvođačima radova, tu je naravno i naša zauzetost drugim eventima i poslovima, uz sve brojne neočekivano dugotrajne zadatke (recimo, skidanje rozih folija i naljepnica sa svih mogućih površina koje su ostale od bivših unajmljivača). U jednom trenutku smo razmišljali o tome bi li možda bilo lakše promijeniti naš cjelokupni brending u rozo.

U rujnu se u novom prodajnom prostoru odvijaju do sada najintenzivniji radovi, jer se uz puno tehničkih stvari također paralelno radi i na završnom uređenju. Do sada su prioritet bili taproom i hladna komora, nakon čega smo prešli na sređivanje sanitarnih čvorova za posjetitelje te polako počeli s uređenjem prodajnog prostora. Tu nas još čeka najveći dio posla. No, ako nastavimo ovim tempom (kao da imamo izbora), nema sumnje da će na dan otvorenja sve biti na svome mjestu.

Ako vas zanimaju precizniji detalji ovoga projekta, u nastavku smo popisali što je sve obavljeno do današnjeg dana:

  • sanitarni čvorovi za posjetitelje su u potpunosti uređeni i očišćeni,
  • TAPROOM: postavljen je šank i uređen je postor iza njega dekorativnim daskama, postavljena je rasvjeta, a danas je u tijeku postavljanje perilice suđa i pipa. Do kraja tjedna će biti u potpunosti gotov, s mostom s pipama, točionikom i hladnjacima za pivo u bocama i limenkama,
  • HLADNA KOMORA: kompletno je oprana te su postavljene police rađene po mjeri, u njoj fali još samo najvažniji dio – pivo,
  • ulazna vrata i okviri prozora su obojani,
  • skladište je uređeno i oprano te čeka postavljanje polica,
  • dio polica i ormarića u prodajnom prostoru je složen, te je riješena kompletna rasvjeta unutar njega. I da, kako bismo imali nešto novo u ponudi novog prostora, stiglo nam je 50-ak novih proizvoda,
  • za kraj, manje važno za posjetitelje, no vrlo važno za nas: ispraznili smo budući uredski prostor koji sada krećemo sređivati.

Osim navedenog, ostalo nam je još srediti i obojati fasadu da napokon izgleda kao na gornjoj simulaciji, te dodati tendu i urediti terasu.

Vjerujemo kako većina vas zna da je Volim ljuto manja tvrtka koja lagano, ali oprezno i sigurno raste iz godine u godinu. U 2017. smo otvorili Spicy Days na križanju Tratinske i Badalićeve, te je tada to za nas bila jedina opcija. Iako je ideja Spicy Daysa bila puno više od toga, financije uvijek igraju veliku ulogu u ostvarivanju svih ideja, te zbog nedostatka istih nismo mogli sigurno ostvariti našu ideju u samim počecima. Iako smo planirali postepeno rasti, već nakon godinu dana smo morali napustiti prvu lokaciju zbog problema u papirologiji zgrade. To nas je malo poljuljalo i usporilo, ali kao i nakon svakog boljeg mamurluka – nastavili smo dalje još jače.

Seljenje u Ilicu odvilo se početkom 2018.. Ne možemo reći da je bilo jednostavno, no bilo je nužno. Dobili smo više prodajnog i skladišnog prostora, a skladišni prostor bio nam je prijeko potreban zbog porasta online prodaje, što se pokazalo jako bitnim u 2020. kada je, u određenim mjesecima, online prodaja bila jedino što nam je bilo dopušteno. Kako god bilo, s vremenom je lokacija u Ilici postajala sve manja, a naša ideja o većem prostoru je iz dana u dan postajala realnost. Krajem 2020. počeli smo gledati poslovne prostore po Zagrebu. Lokacija nije bila toliko presudna. Imali smo kriterije prema kojima je filtriranje izbacivalo jako malo rezultata. Nismo pristajali na kompromise.

Potraga za novim prostorom trajala je gotovo šest mjeseci, nismo našli niti jedan prostor koji bi nam zadovoljio sve uvjete, sve dok nismo ugledali ovaj i shvatili kako u njemu možemo ostvariti sve ono što oduvijek želimo za Spicy Days.

Spicy Days RASTE! 4
  • Zagorska ulica 55 (u odnosu na Ilicu 174) nalazi se 1,4km zračne linije jugozapadno. Budući da se u pravilu ne krećemo zrakom, u prijevodu ovo znači da smo 20ak minuta pješice udaljeni od postojeće lokacije, odnosno 4 minute autom ili 10ak minuta biciklom. Za sve koji dolaze automobilima, to znači da će uvijek moći naći mjesto u okolici nove trgovine gdje mogu pristati, a ulični parking se u ovom kvartu ne naplaćuje (osim ako parkirate nepropisno)! Stoga molimo da ne zablokirate kompletan promet Zagorskom kako biste mogli nešto pokupiti na brzinu, mjesta ima posvuda. Za one koji dolaze javnim prijevozom, autobusna linija 109 (Črnomerec – Dugave) staje na križanju Zagorske i Selske, odakle imate 4 minute pješice do naše lokacije. Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića – Voltino) staje u neposrednoj blizini novog prostora (stanice Zagorska ili Desinička).

Potrudit ćemo se organizirati i prostor u kojem možete parkirati i bicikle za vrijeme boravka u trgovini. Nadamo se da ćemo na novoj lokaciji imati malo veći mir nego u Ilici, ipak je malo dalje od centra grada i žarišta prometa. Isto tako, u novom prostoru će nam sve dostave biti jednostavnije, a imat ćemo i parking za djelatnike koji nama puno znači. Brojne druge novosti koje bi vam mogle biti zanimljive ćemo i dalje ostaviti tajnom.

U novom prodajnom prostoru planiramo imati puno više prostora i polica za nove hedonističke proizvode! Zadržat ćemo ponudu postojećih proizvoda, no organizacija će biti puno ljepša, logičnija i ugodnija. U ponudu ćemo postepeno moći uvrstiti brojne novosti, budući da se oslobađaju sva mjesta gdje je nekad bilo pivo. Začini će biti složeni na način koji će nam uvelike olakšati punjenje i brigu o rokovima trajanja, a imat ćemo i poseban hladnjak u kojem će stajati sirevi, ali i posebni, fermentirani proizvodi koji će biti stvoreni kroz naš Ferment Lab projekt.

U odnosu na prethodne prodajne prostore, to izgleda ovako nekako:

Spicy Days RASTE! 5
  1. Na prvoj lokaciji imali smo cca. 25 m² prodajnog prostora, 25 m² skladišta i 12 m² uredskog prostora. S obzirom da prostor nije bio pregrađen, sve skupa se nalazilo na ukupno 50m² prostora.
Spicy Days RASTE! 6

2. Na trenutnoj lokaciji imamo 30 m² prodajnog prostora i 30 + 6 m² skladišnog prostora.

Spicy Days RASTE! 7

3. Na budućoj lokaciji imamo oko 70 m² skladišnog prostora i uredskog prostora, 31 m² prodajnog prostora za sve proizvode koji nisu pivo. Zašto? Zato što će pivo biti izloženo u odvojenom, ugostiteljskom prostoru veličine cca. 40 m². U tom prostoru nalazit će se šank, hladnjaci i rashladna komora veličine 7 m² (oko 21 m³). Da, dobro ste pročitali, u sklopu trgovine imat ćemo taproom u kojem će se napokon moći održati konzumacije i degustacije piva na licu mjesta. Dodatno, novi prostor sadrži i djelomično natkrivenu terasu veličine oko 20 m² (doduše, u startu neće biti maksimalno iskorištena) na kojoj će se pivo moći ispijati i vani! Prostor ima i dva sanitarna čvora za posjetitelje, te jedan za djelatnike, no to je manje bitno.

Kao što je gore spomenuto, novi Spicy Days imat će i ugostiteljski dio. Spicy taproom hodnikom je odvojen od prodajnog prostora kako biste mogli nesmetano sjesti i popiti pivo (sami ili s društvom). U njemu će vas poslužiti osoba koja će raditi isključivo u tom, ugostiteljskom dijelu. Ako ne želite sjediti u zatvorenom, onda će vam biti drago čuti da ćete pivo moći ispijati i na terasi koja će biti djelomično natkrivena (cca. 9 m² je površina tende).

Na našem šanku nalazi se most s 8 pipa koja su spojene hlađenim cijevima na točionik, a potom direktno u bačve koje se nalaze u rashladnoj komori! Na taj način će gotovo svo pivo koje imamo u ponudi stajati konstantno na hladnom. Moramo naglasiti kako ćete moći naručiti samo na šanku, a uz pivo će se moći naručiti i specijalitetna kava, to dogovaramo s ekipom iz Lively Roasters. Nema drugog pića, ako imate prijatelje koji ne piju pivo – razmislite još jednom vrijede li oni baš toliko u vašem životu. 😀 Šalimo se, naravno, uvijek možemo natočiti čašu vode za njih.

Ponuda piva u bocama i limenkama će se s vremenom zasigurno povećati, a u ponudi točenih piva će se nalaziti pretežno domaće pivovare. Stalna postava nije u planu, ponudu ćemo rotirati ovisno o dostupnosti.

Ovo je bila jedna od najvećih investicija koju smo do sada radili, isključivo zato što volimo pivo i podržavamo lokalnu craft scenu, te želimo svako od tih piva prezentirati u apsolutno savršenim uvjetima.

Rashladna komora je prilično skupa, no bit će dovoljno velika da svo pivo skladištimo na hladnom. Zbog toga će dulje biti svježe i kvalitetnije. Nadamo se da će ovakav, donekle ludi, iskorak s naše strane biti prepoznat od strane pivovara i ljubitelja crafta, te da će često svraćati i podržavati lokalno!

Homebrewers are welcome here! Ako kuhate svoje pivo i želite ga podijeliti s prijateljima – slobodno donesite boce i tražite nas čaše. Ponudite i nama pivo za probu!

Ako sve bude po planu, na otvorenju ćete moći kušati i prvo Spicy pivo koje ćemo sami skuhati.

Odgovori