BBQ umaci - SpicyDays.com

ZA PRAVI BBQ POTREBNA JE OZBILJNA KOLIČINA VREMENA, IZBRUŠENE VJEŠTINE I DOBRA OPREMA.

NO, ISTINSKI BBQ SPECIJALITET UČINIT ĆE DA ZABORAVITE NA SVAKO JELO KOJE STE DOSAD PROBALI.

A BBQ UMAK? ON JE JEDAN OD KLJUČNIH DODATAKA KOJE TREBATE U PRIPREMI ISTINSKI DOBROG BBQ-A!

Kako se koriste umaci za roštilj / BBQ umaci?

Cijeli blog na ovu temu nalazi se na ovom linku, a ovdje vam donosimo ulomak iz njega s najvažnijim informacijama:

U pravilu se BBQ umaci / umaci za roštilj koriste kao marinada, preljev, dodatak ili umak. Svaki umak se može koristiti s bilo kojim mesom. Ovdje bi trebalo istaknuti da je u našim krajevima popularniji grill način pripreme roštilja, dok je na zapadu obično riječ o barbecueu.

Budući da je kod nas roštiljanje na rešetci iznad ugljena popularnije – naš savjet je da ne marinirate meso BBQ umakom prije pečenja ako pripremate obrok grill metodom. Ovaj savjet opravdavam činjenicom da ste sigurno probali takav način pripreme i dobili rezultat koji nije imao nimalo one originalne arome koju umak sam po sebi ima, a zasigurno ste dobili rešetku koju nije lako očistiti (budući da je umak na mesu nekoliko puta prepečen i izgorio).

U tom slučaju bolje je da meso koju minutu prije nego što je gotovo premažete silikonskim kistom umočenim u umak i pustite da se sve skupa zagrije tih jednu do dvije minute. Umak će se tako malo karamelizirati i zagrijati, no neće izgubiti svoju aromu, a meso će djelovati sočnije. Ako nemate silikonski kist, možete koristiti i običnu žlicu, no malo ćete teže razmazati umak.

IZABERITE NAJBOLJI ZA SEBE:

POGLEDAJ CIJELU PONUDU!

ponuda za ugostitelje / catering

Za ugostitelje imamo posebnu ponudu i rabate tako da nam se slobodno obratite na [email protected], na broj mobitela 097/621-99-40 ili kliknite na gumb i ispunite kontakt formu kako bismo mi Vas kontaktirali i dogovorili suradnju.

javite nam se!
BBQ umaci / Umaci za roštilj 4
BBQ umaci / Umaci za roštilj 5

imamo sve potrebno za vrhunsko roštiljanje:

4,10  (30,89 kn)
3,95  (29,76 kn)
4,80  (36,17 kn)
3,95  (29,76 kn)

BBQ pribor i dodaci

The Reaper Chef pregača

16,55  (124,70 kn)
5,85  (44,08 kn)
5,85  (44,08 kn)
3,95  (29,76 kn)